Perník na pomeranči
Suroviny
- 200 g Čokoláda na vaření
- 335 g Cukr krupice
- 225 g Mouka polohrubá
- 125 ml Med včelí
- 250 ml Sirup javorový
- 375 ml Mléko - podmáslí
- 1 kávová lžička Hřebíček mletý
- 3 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 1 kávová lžička Tresť vanilková
- 3 polévková lžíce Marmeláda meruňková
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Kakao - prášek
- 2 polévková lžíce Skořice mletá
- 1 polévková lžíce Pomerančová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 395 kcal
- Sacharidy 80 g
- Tuky 8 g
- Sodík 5 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 75 g
- Cholesterol 4 mg
- Draslík 135 mg
- Vláknina 4517.7 mg
- Vitamín A 4517.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme mouku, prášek do pečiva, skořici, hřebíček, zázvor a kakao. Směs opatrně promícháme se směsí sirupu, medu, cukru, podmáslí a vanilkového extraktu.
-
2
Vypracujeme těsto, které pečeme ve formě v předehřáté troubě na 170 stupňů C asi 70 minut.
-
3
Po upečení a vychladnutí perník překlopíme na tác. Potom jej namažeme marmeládou a směsí z čokolády a másla z vodní lázně smíchanými s pomerančovou šťávou. Vše rovnoměrně rozetřeme.
-
4
Můžeme ozdobit šlehačku a čokoládovou kůrou.