Závitky ze pstruha s česnekovou omáčkou
Suroviny
- 800 g Pstruh
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Šalvěj čerstvá
- 3 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Citrony
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Bešamel
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
- 4 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 499 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 31 g
- Sodík 322 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 415.6 mg
- Draslík 809.7 mg
- Vláknina 2793.3 mg
- Vitamín A 2793.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a vykuchané pstruhy nafiletujeme a vykostíme. Maso osolíme, opepříme, posypeme nasekanou petrželkou a šalvějí a pokapeme citronovou šťávou. Stočíme do závitků, sepneme párátky a vložíme do máslem vymazané zapékací mísy. Závitky polijeme smetanou a krátce zapečeme ve vyhřáté troubě.
-
2
Bešamel promícháme s prolisovaným česnekem, žloutky a nastrouhaným sýrem. Omáčkou potřeme každý závitek a pokrm zapečeme v troubě nebo pod grilem dozlatova.