Tagliatelle s chřestem a rajčaty
Suroviny
- 750 g Chřest bílý
- 40 g Máslo čerstvé
- 200 g Těstoviny Tagliatelle
- 500 g Chřest zelený
- 200 ml Smetana 12% (konzumní)
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Tamarindová pasta
- 1 ks Šalotka
- 2 ks Rajčata Cherry
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 l Voda pitná
- 6 polévková lžíce Víno bílé
- 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 432 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 16 g
- Sodík 471 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 58 g
- Cholesterol 32 mg
- Draslík 570.1 mg
- Vláknina 10997 mg
- Vitamín A 10997 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.7 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 65.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Chřest oloupeme (zelený jen ve spodní třetině), zbavíme konců a šikmo nakrájíme na plátky. Na pánvi rozehřejeme 20 g másla a necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou 1/2 šalotky. Přilijeme 3 lžíce vína, chvíli podusíme a vyjmeme z pánve.
-
2
V pánvi rozehřejeme ještě 20 g másla, opečeme na něm zbylou šalotku, vmícháme chřest, 100 ml smetany a podusíme asi 5 minut. Osolíme a opepříme podle chuti. Těstoviny uvaříme v osolené vodě a slijeme. Smícháme chřest s oloupanými, rozpůlenými rajčaty, ochutíme koriandrem a kořeněnou pastou a vše krátce osmahneme.
-
3
Těstoviny upravíme na talíře s omáčkou a ihned podáváme.