Tagliatelle s chřestem a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Chřest bílý
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 200 g Těstoviny Tagliatelle
  • 500 g Chřest zelený
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Tamarindová pasta
  • 1 ks Šalotka
  • 2 ks Rajčata Cherry
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 6 polévková lžíce Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 432 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 471 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 32 mg
  • Draslík 570.1 mg
  • Vláknina 10997 mg
  • Vitamín A 10997 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.7 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 65.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chřest oloupeme (zelený jen ve spodní třetině), zbavíme konců a šikmo nakrájíme na plátky. Na pánvi rozehřejeme 20 g másla a necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou 1/2 šalotky. Přilijeme 3 lžíce vína, chvíli podusíme a vyjmeme z pánve.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme ještě 20 g másla, opečeme na něm zbylou šalotku, vmícháme chřest, 100 ml smetany a podusíme asi 5 minut. Osolíme a opepříme podle chuti. Těstoviny uvaříme v osolené vodě a slijeme. Smícháme chřest s oloupanými, rozpůlenými rajčaty, ochutíme koriandrem a kořeněnou pastou a vše krátce osmahneme.

  • 3

    Těstoviny upravíme na talíře s omáčkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu