Bambusové výhonky se špenátem
Suroviny
- 180 g Bambusové výhonky konzervované
- 230 g Špenát listový čerstvý
- 300 ml Vývar zeleninový
- 2 ks Chilli paprička
- 1 špetka Skořice mletá
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 špetka Sůl
- 1 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 116 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 7 g
- Sodík 587 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 1.4 mg
- Draslík 478.6 mg
- Vláknina 5382.3 mg
- Vitamín A 5382.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.7 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve woku rozehřejeme olej, přidáme očištěný, nakrájený špenát, bambusové výhonky a za stálého obracení opékáme asi 1 minutu. Vmícháme prolisovaný česnek, na proužky nakrájené chilli papričky, skořici a vše krátce opečeme.
-
2
Potom do směsi přilijeme vývar, přidáme cukr, sůl a sójovou omáčku. Pod pokličkou vaříme asi 5 minut.
-
3
Hotový pokrm upravíme na nahřátou mísu a ihned podáváme.