Ovocné jáhly

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Jogurt bílý
  • 250 g Jáhly - loupané proso
  • 600 g Jablka
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 779 kcal
  • Sacharidy 153 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 172 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 153 g
  • Cholesterol 14.8 mg
  • Draslík 727.3 mg
  • Vláknina 33221 mg
  • Vitamín A 33221 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jáhly spaříme horkou vodou a uvaříme se solí a lžící oleje, necháme je vychladnout.

  • 2

    Nakrájená jablka na kousky podusíme s trochou vody a cukru a necháme vychladnout.

  • 3

    Smícháme jáhly, jablka, jogurt s trochou skořice a osladíme medem.

  • 4

    Dáme vychladit.

Komentáře k receptu