Vařené masové kuličky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hovězí maso zadní
  • 50 g Rýže loupaná
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 80 g Mouka polohrubá
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1.5 l Hovězí vývar základní
  • 0.5 dl Protlak rajčatový
  • 4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 484 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 1271 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 156 mg
  • Draslík 372.3 mg
  • Vláknina 4199.5 mg
  • Vitamín A 4199.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Umyté hovězí maso pokrájíme na kusy, pomeleme na masovém mlýnku a dáme do mísy.

  • 2

    K masu přidáme dobře promytou rýži, vejce, drobně nakrájenou 1 cibuli, sůl, a pepř.

  • 3

    Masovou směs dobře vymícháme u uděláme z ní kuličky o průměru 3 cm.

  • 4

    Kuličky obalujeme v polohrubé mouce a vkládáme je do vařícího osoleného vývaru, do které jsme dali vařit druhou nakrájenou cibuli.

  • 5

    Vaříme přibližně 15 minut, než rýže v kuličkách změkne.

  • 6

    Na pánev si dáme rozehřát máslo, přisypeme papriku, orestujeme, přidáme rajčatový protlak.

  • 7

    Rajčatovou směs přidáme za stálého míchání do vody k masovým kuličkám a chvíli povaříme.

  • 8

    Masové kuličky podáváme na talíři s omáčkou, na kterou přidáme

  • 9

    1 lžíci sladké smetany.

  • 15

Komentáře k receptu