Dušená telecí plec s bílým vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Telecí plec
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Bazalka
  • 1 ks Celer - nať
  • 1 špetka Majoránka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.02 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 218 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 336 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 129 mg
  • Draslík 576 mg
  • Vláknina 1989.9 mg
  • Vitamín A 1989.9 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na kostky a osmahneme v kastrole na oleji. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme a přidáme prolisovaný česnek, nakrájenou celerovou nať, rozemnutou majoránku a bazalku. Osolíme, opepříme, podlijeme vodou a za občasného podlévání zvolna dusíme doměkka. Potom necháme vysmahnout tekutinu, přisypeme mouku, promícháme, přilijeme víno a tolik vody, aby maso bylo zakryté. Ještě chvíli zvolna povaříme.

  • 2

    Podáváme s vařenými těstovinami.

Komentáře k receptu