Dušená telecí plec s bílým vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 218 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 5 g
- Sodík 336 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 129 mg
- Draslík 576 mg
- Vláknina 1989.9 mg
- Vitamín A 1989.9 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na kostky a osmahneme v kastrole na oleji. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme a přidáme prolisovaný česnek, nakrájenou celerovou nať, rozemnutou majoránku a bazalku. Osolíme, opepříme, podlijeme vodou a za občasného podlévání zvolna dusíme doměkka. Potom necháme vysmahnout tekutinu, přisypeme mouku, promícháme, přilijeme víno a tolik vody, aby maso bylo zakryté. Ještě chvíli zvolna povaříme.
-
2
Podáváme s vařenými těstovinami.