Marinované vepřové masíčko
Suroviny
- 500 g Vepřová kýta
- 1 kávová lžička Majoránka
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Vejce slepičí
- 9 stroužek Česnek
- 2.5 polévková lžíce Solamyl
- 1 polévková lžíce Polévkové koření Maggi
- 0.47 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 341 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 22 g
- Sodík 305 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 206.8 mg
- Draslík 515.6 mg
- Vláknina 993.5 mg
- Vitamín A 993.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na plátky, jemně osolíme a naklepeme.
-
2
Smícháním surovin vytvoříme marinádu - z česneku, majoránky, oleje, mleté sladké papriky, pepře, maggi, solamylu, soli a vajec.
-
3
Vložíme do ní maso, přikryjeme alobalem a necháme den odležet.
-
4
Poté smažíme na oleji.