Závitky z kuřecího masa se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 346 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 96 g
- Sodík 395 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 71.9 mg
- Draslík 1381.8 mg
- Vláknina 15558.2 mg
- Vitamín A 15558.2 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 125.5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí maso naklepeme, pokapeme vlažným rozpuštěným tukem a dáme odležet do chladu. Mezitím si připravíme náplň:
-
2
Žemle nakrájíme na kostičky, zvlhčíme mlékem a necháme vsáknout. Potom mléko vymačkáme. Zeleninu očistíme, nastrouháme, přidáme k žemlím, směs ochutíme nasekanou petrželkou, muškátovým květem a podle chuti osolíme.
-
3
Náplň promícháme, rozdělíme na připravené plátky masa, které osolíme a okořeníme špetkou sladké papriky. Svineme, převážeme nití a opečeme ze všech stran na tuku. Podlijeme horkou vodou a pečeme za občasného podlití nebo přelití vypečenou šťávou doměkka.