Křehké krinolínky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 210 g Máslo čerstvé
  • 330 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 120 g Cukr moučkový
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 329 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 62.2 mg
  • Draslík 5.2 mg
  • Vláknina 2254 mg
  • Vitamín A 2254 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Všechny suroviny smícháme a vyválíme plát 2 mm silný.

  • 2

    Vykrajujeme kytičky nebo růžičky, tři velikosti, klademe na sebe od největší do nejmenší a uprostřed uděláme vařečkou důlek, přendáme na plech s pečícím papírem a pečeme v prudké troubě.

  • 3

    Po vychladnutí dáme do důlku zavařeninu a sypeme cukrem, nebo zdobíme polevou z bílků.

Komentáře k receptu