Kmínová čorba
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 173 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 9 g
- Sodík 284 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 61.3 mg
- Draslík 89.3 mg
- Vláknina 915 mg
- Vitamín A 915 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci připravíme z oleje a mouky světle hnědou jíšku. Jakmile jíška začne chytat hnědou barvu, zalijeme ji vodou, přidáme kmín, sůl a vaříme čtvrt hodiny.
-
2
Ke konci vaření pustíme do polévky jedno vejce, lehce promícháme, přidáme lžíci nadrobno nasekané zelené petrželky, dosolíme podle chuti a odstavíme.
-
3
Čorbu podáváme s osmaženými kostičkami chleba.