Dušené fazole borlotti
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 447 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 21 g
- Sodík 151 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1176.1 mg
- Vláknina 18526.9 mg
- Vitamín A 18526.9 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Přes noc namočené fazole slijeme. Dáme do hrnce společně s vínem, pokrájenou cibulí, polovinou oleje a 880 ml vody. Promícháme a přiklopíme poklicí. Přivedeme k varu a vaříme 6 minut.
-
2
Na zbytku oleje osmahneme pokrájený rozmarýn, česnek a chilli. Přidáme k fazolím a vaříme dalších 30 minut.
-
3
Fazole slijeme a vodu z nich dáme znovu vařit, než zhoustne. Osolíme a opepříme.
-
4
K zhoustlé omáčce vsypeme opět fazole a povaříme 5 minut. Vmícháme pokrájenou petrželku.
-
5
Před podáváním necháme 15 minut odstát.