Provensálské kuřecí řízky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Brokolice
  • 600 g Kuřecí prsa
  • 200 g Paprikové lusky čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Provensálské koření
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 0.01 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 204 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 395 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 96 mg
  • Draslík 815 mg
  • Vláknina 2639.8 mg
  • Vitamín A 2639.8 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 92.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené kuřecí maso naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme provensálským kořením. Řízky po obou stranách zprudka opečeme na rozpáleném oleji, a potom je zvolna dusíme pod pokličkou ve vlastní šťávě doměkka.

  • 2

    Očištěnou a omytou brokolici uvaříme v osolené vodě. Do horkého oleje vložíme očištěné, na nudličky nakrájené papriky a na růžičky rozebranou, uvařenou brokolici. Vše krátce prohřejeme a podáváme.

  • 3

    Vhodnou přílohou jsou různě upravené brambory.

Komentáře k receptu