Zapékaná nádivka pro zvěřinové paštiky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Játra husí
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 125 g Slanina vepřová
  • 30 g Lanýž
  • 125 g Zaječí maso
  • 125 g Játra zaječí
  • 50 ml Hovězí vývar základní
  • 100 ml Víno madeira
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Šalotka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Tymián sušený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 549 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 547 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 425.5 mg
  • Draslík 583 mg
  • Vláknina 765 mg
  • Vitamín A 765 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso, slaninu a játra pokrájíme na kostičky, lanýže a šalotku nadrobno.

  • 2

    Na pánvi rozpustíme polovinu množství másla a slaninu zprudka opečeme. Přidáme pokrájené maso a kráce orestujeme. Nyní přidáme játra, šalotku, lanýže, tymián, bobkový list, opepříme a osolíme. Promícháme a restujeme ještě tři až pět minut.

  • 3

    Směs v pánvi můžeme buď rozmixovat nebo rozemlít na masovém strojku.

  • 4

    Do mleté směsi přidáme uvařená a rozmělněná husí játra, žloutky, druhou polovinu másla, přilijeme víno, vývar a zasypeme moukou. Řádně promícháme, vložíme do pekáčku, uhladíme stěrkou a zapékáme asi půl hodiny.

Komentáře k receptu