Zapékaná nádivka pro zvěřinové paštiky
Suroviny
- 60 g Játra husí
- 80 g Máslo čerstvé
- 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 125 g Slanina vepřová
- 30 g Lanýž
- 125 g Zaječí maso
- 125 g Játra zaječí
- 50 ml Hovězí vývar základní
- 100 ml Víno madeira
- 1 kávová lžička Sůl
- 3 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Bobkový list
- 2 ks Šalotka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Tymián sušený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 549 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 38 g
- Sodík 547 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 425.5 mg
- Draslík 583 mg
- Vláknina 765 mg
- Vitamín A 765 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.6 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso, slaninu a játra pokrájíme na kostičky, lanýže a šalotku nadrobno.
-
2
Na pánvi rozpustíme polovinu množství másla a slaninu zprudka opečeme. Přidáme pokrájené maso a kráce orestujeme. Nyní přidáme játra, šalotku, lanýže, tymián, bobkový list, opepříme a osolíme. Promícháme a restujeme ještě tři až pět minut.
-
3
Směs v pánvi můžeme buď rozmixovat nebo rozemlít na masovém strojku.
-
4
Do mleté směsi přidáme uvařená a rozmělněná husí játra, žloutky, druhou polovinu másla, přilijeme víno, vývar a zasypeme moukou. Řádně promícháme, vložíme do pekáčku, uhladíme stěrkou a zapékáme asi půl hodiny.