Gratinované vepřové ledvinky
Suroviny
- 200 g Hlíva ústřičná
- 50 g Máslo čerstvé
- 100 g Sýr Eidam cihla 40%
- 50 g Sýr smetanový tavený 45%
- 200 g Paprikové lusky čerstvé
- 600 g Vepřové ledvinky
- 100 ml Olej rostlinný
- 150 ml Bešamel
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Majoránka
- 5 stroužek Česnek
- 0.5 l Mléko polotučné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 595 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 44 g
- Sodík 409 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 420.9 mg
- Draslík 452.7 mg
- Vláknina 1057.9 mg
- Vitamín A 1057.9 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 56.4 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté ledvinky na povrchu několikrát nařízneme a naložíme do mléka s rozmačkaným česnekem. Necháme do druhého dne v chladu.
-
2
Ledvinky osušíme, opečeme na oleji, osolíme a opepříme. Vložíme je do máslem vymazané zapékací mísy a obložíme očištěnou, opečenou zeleninou a hlívou ústřičnou. Vše zalijeme bešamelem rozmíchaným s taveným sýrem a majoránkou.
-
3
Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě a před podáváním posypeme nasekanou petrželkou a nastrouhaným sýrem.