Plněné papriky po provensálsku
Suroviny
- 50 g Strouhanka
- 800 g Vepřové maso mleté
- 400 ml Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 50 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 12 ks Paprikové lusky čerstvé
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Tymián sušený
- 1 špetka Rozmarýn sušený
- 1 špetka Oregano sušené
- 4 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 538 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 39 g
- Sodík 386 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 177.8 mg
- Draslík 864.2 mg
- Vláknina 2485.9 mg
- Vitamín A 2485.9 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 139.5 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mleté maso smícháme s vejci, strouhankou a kořením. Směs osolíme, opepříme a dobře promícháme.
-
2
Omyté papriky navrchu skrojíme, zbavíme semínek a naplníme připravenou masovou směsí.
-
3
Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek osmahneme na oleji, vložíme naplněné papriky a zalijeme loupanými rajčaty. Vše dusíme asi 15 minut, potom papriky obrátíme a dusíme ještě 5 minut.
-
4
Vhodnou přílohou je rýže.