Plněné papriky po provensálsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Strouhanka
  • 800 g Vepřové maso mleté
  • 400 ml Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 12 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 špetka Rozmarýn sušený
  • 1 špetka Oregano sušené
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 538 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 386 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 177.8 mg
  • Draslík 864.2 mg
  • Vláknina 2485.9 mg
  • Vitamín A 2485.9 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 139.5 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mleté maso smícháme s vejci, strouhankou a kořením. Směs osolíme, opepříme a dobře promícháme.

  • 2

    Omyté papriky navrchu skrojíme, zbavíme semínek a naplníme připravenou masovou směsí.

  • 3

    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek osmahneme na oleji, vložíme naplněné papriky a zalijeme loupanými rajčaty. Vše dusíme asi 15 minut, potom papriky obrátíme a dusíme ještě 5 minut.

  • 4

    Vhodnou přílohou je rýže.

Komentáře k receptu