Jehněčí kotlety na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1282 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 107 g
- Sodík 3631 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 99 mg
- Draslík 1283.4 mg
- Vláknina 29229.5 mg
- Vitamín A 29229.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.7 mg
- Vitamín E 4.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté kotlety naložíme do marinády připravené z oleje, rozmarýnu, soli, pepře, nakrájených oliv, nasekaného česneku a šalotky. Marinujeme asi 1 hodinu.
-
2
Potom maso zprudka opečeme, přilijeme červené víno a přidáme omytá, nakrájená rajčátka. Ještě chvíli dopékáme.
-
3
Vhodnou přílohou jsou šťouchané smetanové brambory a podušený špenát.