Jehněčí kýta na majoránce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 393 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 28 g
- Sodík 307 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 94.5 mg
- Draslík 420.7 mg
- Vláknina 3234.5 mg
- Vitamín A 3234.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté maso vložíme do hrnce s vodou spolu s bobkovým listem, očištěnou kořenovou zeleninou, cibulí a solí. Kýtu uvaříme doměkka.
-
2
Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku a zředíme ji vývarem. Opepříme, ochutíme prolisovaným česnekem a povaříme. Potom do omáčky přidáme uvařené, na kostky nakrájené maso, rozemnutou majoránku a podle chuti přisolíme.
-
3
Podáváme s vařenými bramborami a dušenou mrkví.