Tykvový koláč s jablky a rozinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 317 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 8 g
- Sodík 26 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 58 g
- Cholesterol 86.4 mg
- Draslík 265 mg
- Vláknina 3391.4 mg
- Vitamín A 3391.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tykev nejprve oloupeme, odstraníme jadérka a vlákninu a dužinu nakrájíme na kousky. Jablko oloupeme, odstraníme jadřince a rozkrájíme rovněž na kousky. Pomerančovou kůru nastrouháme a vymačkáme šťávu.
-
2
V kastrůlku povaříme ve vodě asi půl minuty rozinky. Poté je slijeme a necháme nabobtnat v pomerančové šťávě.
-
3
V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme tykev a jablka a dusíme na mírném ohni dokud se neodpaří téměř všechna tekutina. Smícháme se slitými rozinkami, smetanou, cukrem, vejci a skořicí a odstavíme.
-
4
Troubu předehřejeme na 210C.
-
5
Křehké těsto rozválíme na pomoučeném vále a vyložíme jím koláčovou formu. Korpus zakryjeme pečícím papírem a pečeme 10minut. Poté naneseme tykvovou směs a dopečeme ještě asi 30minut. Hotový koláč podáváme vlažný.