Plněné vepřové špízy
Suroviny
- 500 g Vepřová kýta
- 120 g Anglická slanina
- 120 g Vepřové maso mleté
- 100 ml Olej rostlinný
- 50 ml Smetana 12% (konzumní)
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Kečup
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový květ
- 1 polévková lžíce Kapary
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 766 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 67 g
- Sodík 551 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 192.1 mg
- Draslík 624.5 mg
- Vláknina 920.1 mg
- Vitamín A 920.1 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.7 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z omyté vepřové kýty nakrájíme přes vlákno plátky, naklepeme je a ochutíme solí, pepřem a muškátovým květem. Maso potřeme náplní a svineme do závitků.
-
2
Připravené závitky napichujeme střídavě s plátky slaniny a kousky cibule na jehly. Špízy potřeme olejem a necháme chvíli odležet.
-
3
Připravené špízy opečeme na pánvi na oleji a do výpeku nakonec přidáme kečup. Při podávání přeléváme špízy šťávou.
-
4
Příprava náplně: Do mletého masa přidáme kapary, vejce, smetanu a vše dobře promícháme.