Plněné roštěnky na smetaně
Suroviny
- 500 g Hovězí roštěnka níz. peč.
- 100 g Žampiony čerstvé
- 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Majoránka
- 1 ks Cibule
- 1 ks Paprikové lusky čerstvé
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Kečup
- 3.09 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 563 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 46 g
- Sodík 261 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 140 mg
- Draslík 547.4 mg
- Vláknina 1591.3 mg
- Vitamín A 1591.3 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na plátky a naklepeme.
-
2
Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli orestujeme na části oleje spolu s očištěnou, na proužky nakrájenou paprikou a očištěnými, na plátky nakrájenými žampiony. Směsí poklademe připravené roštěnky, maso přeložíme, sepneme jehlami, osolíme a opepříme.
-
3
Naplněné roštěnky zprudka opečeme po obou stranách na zbylém oleji. Do výpeku vmícháme kečup, přilijeme smetanu a přidáme rozemnutou majoránku.
-
4
Opečené roštěnky na talířích přeléváme omáčkou.