Tortellini s tykvovou náplní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 728 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 49 g
- Sodík 166 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 166.3 mg
- Draslík 485.3 mg
- Vláknina 6347.5 mg
- Vitamín A 6347.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 47.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dobře osolenou a opepřenou tykev zalijeme 20 ml olivového oleje a necháme péct při 190 °C cca 45 minut.
-
2
Změklou tykev necháme osmažit společně s pokrájenou cibulkou na oleji. Z hotové směsi necháme okapat přebytečný olej a dáme vystydnout. Poté vmícháme ricottu, žloutek, 25 g parmezánu, muškátový oříšek a 10 g šalvěje. Osolíme a opepříme.
-
3
Plátky lasagní pokrájíme na čtverce 8x8 cm, potřeme rozmíchaným vajíčkem s troškou mléka a ihned plníme připravenou směsí. Plátek těsta úhlopříčně přeložíme a pevně stiskneme, vzniklé dva nejdelší cípy opět přeložíme k sobě a přitiskneme. Hotové tortellini necháme vařit ve velkém množství vody.
-
4
Než se těstoviny uvaří, připravíme šalvějovou omáčku. Máslo rozpustíme a necháme v něj 10 minut vylouhovat zbylou šalvěj.
-
5
Tortellini podáváme přelité šalvějovou omáčkou a posypané strouhaným parmezánem.