Tortellini s tykvovou náplní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 250 g Máslo čerstvé
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 900 g Tykev
  • 20 g Šalvěj čerstvá
  • 400 g Těstoviny Lasagne
  • 90 g Sýr Ricotta
  • 24 ml Mléko polotučné
  • 36 ml Olej olivový
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 728 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 166 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 166.3 mg
  • Draslík 485.3 mg
  • Vláknina 6347.5 mg
  • Vitamín A 6347.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 47.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dobře osolenou a opepřenou tykev zalijeme 20 ml olivového oleje a necháme péct při 190 °C cca 45 minut.

  • 2

    Změklou tykev necháme osmažit společně s pokrájenou cibulkou na oleji. Z hotové směsi necháme okapat přebytečný olej a dáme vystydnout. Poté vmícháme ricottu, žloutek, 25 g parmezánu, muškátový oříšek a 10 g šalvěje. Osolíme a opepříme.

  • 3

    Plátky lasagní pokrájíme na čtverce 8x8 cm, potřeme rozmíchaným vajíčkem s troškou mléka a ihned plníme připravenou směsí. Plátek těsta úhlopříčně přeložíme a pevně stiskneme, vzniklé dva nejdelší cípy opět přeložíme k sobě a přitiskneme. Hotové tortellini necháme vařit ve velkém množství vody.

  • 4

    Než se těstoviny uvaří, připravíme šalvějovou omáčku. Máslo rozpustíme a necháme v něj 10 minut vylouhovat zbylou šalvěj.

  • 5

    Tortellini podáváme přelité šalvějovou omáčkou a posypané strouhaným parmezánem.

Komentáře k receptu