Kuřecí rizoto po indicku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1016 kcal
- Sacharidy 82 g
- Tuky 51 g
- Sodík 389 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 82 g
- Cholesterol 199.5 mg
- Draslík 672.8 mg
- Vláknina 7071 mg
- Vitamín A 7071 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.5 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté kuře naporcujeme, osolíme a vložíme na část másla. Podlijeme trochou vody a podusíme doměkka. Měkké maso obereme z kostí a nakrájíme na kousky.
-
2
Propláchnutou a spařenou rýži zalijeme vodou, přidáme část másla, osolíme a pod pokličkou dusíme doměkka.
-
3
Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, kari koření a plátky mandlí osmahneme na másle, přidáme omyté hrozinky, kuřecí maso a znovu osmahneme. Vmícháme měkkou rýži a vše krátce podusíme.
-
4
Rizoto upravíme na talíře a ozdobíme na plátky nakrájenými broskvemi.