Kuřecí rizoto po indicku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Hrozinky
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 300 g Rýže loupaná
  • 1000 g Kuře
  • 40 g Mandle plátky
  • 200 ml Kompot broskvový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 1 ks Cibule
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1016 kcal
  • Sacharidy 82 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 389 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 82 g
  • Cholesterol 199.5 mg
  • Draslík 672.8 mg
  • Vláknina 7071 mg
  • Vitamín A 7071 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.5 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté kuře naporcujeme, osolíme a vložíme na část másla. Podlijeme trochou vody a podusíme doměkka. Měkké maso obereme z kostí a nakrájíme na kousky.

  • 2

    Propláchnutou a spařenou rýži zalijeme vodou, přidáme část másla, osolíme a pod pokličkou dusíme doměkka.

  • 3

    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, kari koření a plátky mandlí osmahneme na másle, přidáme omyté hrozinky, kuřecí maso a znovu osmahneme. Vmícháme měkkou rýži a vše krátce podusíme.

  • 4

    Rizoto upravíme na talíře a ozdobíme na plátky nakrájenými broskvemi.

Komentáře k receptu