Kořeněné hovězí závitky s vejci

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Slanina vepřová
  • 30 g Sádlo škvařené
  • 600 g Hovězí maso zadní
  • 2 g Pepř černý celý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Nové koření celé
  • 0.5 ks Bujón hovězí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 358 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 697 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 223.8 mg
  • Draslík 109.9 mg
  • Vláknina 1197.1 mg
  • Vitamín A 1197.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Plátky poklademe polovinou slaniny nakrájené na plátky a polovinami vajec uvařených natvrdo. Stočíme do závitků, upevníme jehlami a obalíme v hladké mouce.

  • 2

    Zbylou slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme na sádle. Vmícháme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji. Vložíme připravené závitky, opečeme je po všech stranách, podlijeme trochou vody a dusíme. Během dušení přidáme koření a kousek bujónu, maso obracíme a podléváme vodou.

  • 3

    Podáváme s vařenými bramborami nebo s dušenou rýží.

Komentáře k receptu