Roláda z králičího masa s rozmarýnem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 547 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 35 g
- Sodík 449 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 160.6 mg
- Draslík 734.2 mg
- Vláknina 147.6 mg
- Vitamín A 147.6 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný králičí hřbet a kýtu omyjeme, osušíme, vykostíme a upravíme na plát. Maso osolíme.
-
2
Plátky šunky a slaniny stočíme do ruliček, urovnáme podélně na připravený plát masa a ten potom stočíme do rolády a ovážeme nití.
-
3
Roládu vložíme do pekáčku na rozehřáté máslo a po všech stranách ji opečeme. Povrch posypeme rozmarýnem a oloupaným, nasekaným česnekem, podlijeme trochou vody, vínem a pečeme v troubě.
-
4
Během pečení roládu obracíme, přeléváme šťávou a podléváme vodou. Šťávu vypečenou po okrajích pekáčku seškrabujeme.
-
5
Podáváme s bramborovu kaší a zeleninovým salátem.