Kachna pečená na zázvoru
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 926 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 88 g
- Sodík 133 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 20.1 mg
- Vláknina 330.5 mg
- Vitamín A 330.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou a omytou kachnu potřeme česnekem utřeným se solí, mletým zázvorem, vložíme do pekáče a podlijeme trochou vody. Pečeme v troubě nejdříve pod pokličkou a dopékáme bez pokličky.
-
2
Chvíli před koncem pečení kůži na prsou a stehnech několikrát propíchneme, aby sádlo lépe vyteklo. Sádlo potom sebereme, připalovalo by se.
-
3
Měkkou kachnu vyjmeme a šťávu vydusíme na tuk. Zaprášíme hladkou moukou, osmažíme ji, zalijeme trochou vody, rozšleháme a provaříme.
-
4
Kachnu naporcujeme, vložíme do pekáče a prohřejeme.