Kachna pečená na zázvoru

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 135 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1500 g Kachna mražená
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 926 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 88 g
  • Sodík 133 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 20.1 mg
  • Vláknina 330.5 mg
  • Vitamín A 330.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou a omytou kachnu potřeme česnekem utřeným se solí, mletým zázvorem, vložíme do pekáče a podlijeme trochou vody. Pečeme v troubě nejdříve pod pokličkou a dopékáme bez pokličky.

  • 2

    Chvíli před koncem pečení kůži na prsou a stehnech několikrát propíchneme, aby sádlo lépe vyteklo. Sádlo potom sebereme, připalovalo by se.

  • 3

    Měkkou kachnu vyjmeme a šťávu vydusíme na tuk. Zaprášíme hladkou moukou, osmažíme ji, zalijeme trochou vody, rozšleháme a provaříme.

  • 4

    Kachnu naporcujeme, vložíme do pekáče a prohřejeme.

Komentáře k receptu