Kapr na zázvoru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kapr obecný
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.8 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 256 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 256 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 94.5 mg
  • Draslík 446.5 mg
  • Vláknina 543 mg
  • Vitamín A 543 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté porce kapra potřeme prolisovaným česnekem, poprášíme zázvorem, osolíme a obalíme v mouce.

  • 2

    Připravené porce opékáme po obou stranách na pánvi na oleji.

  • 3

    Na talířích přelijeme opečené maso rozehřátým máslem.

Komentáře k receptu