Česnečka s bílkovou jíškou
Suroviny
- 1300 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Polévkové koření
- 1 kávová lžička Majoránka
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
- 1 polévková lžíce Pažitka
- 0.08 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 28 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 0 g
- Sodík 241 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 66.3 mg
- Vláknina 690.8 mg
- Vitamín A 690.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na rozehřátém oleji osmažíme hrubou mouku, odstavíme z plotny a vmícháme bílky. Na mírném ohni mícháme, až se bílky srazí a spojí s moukou na malé hrudky. Zalijeme vodou, osolíme, opepříme, okořeníme majoránkou a vaříme za občasného zamíchání asi 10 minut.
-
2
Polévku odstavíme z plotny a vmícháme do ní polévkové koření a rozetřený česnek.
-
3
Při podávání posypeme každou porci nakrájenou pažitkou.