Hovězí maso na pepři
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 273 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 18 g
- Sodík 1052 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 57.9 mg
- Draslík 297.8 mg
- Vláknina 1915 mg
- Vitamín A 1915 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na menší kousky.
-
2
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmažíme dozlatova na tuku. Do základu přidáme nakrájené maso, osolíme je, za stálého míchání osmahneme, přidáme drcený pepř, mírně podlijeme vodou a dusíme pod poklicí půl hodiny. Během dušení občas zamícháme a podléváme vodou.
-
3
Nakonec vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, rozmícháme a za občasného promíchání zvolna dusíme maso v omáčce doměkka.