Žampionové kapsy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 707 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 45 g
- Sodík 224 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 130.1 mg
- Draslík 317.8 mg
- Vláknina 8071.8 mg
- Vitamín A 8071.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi na rozehřátém oleji osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony, osolíme, opepříme, přilijeme vývar a dusíme do odpaření tekutiny.
-
2
Listové těsto rozválíme a nakrájíme na 4 stejné díly. Na každý díl naneseme podušenou, vychladlou směs a vytvoříme kapsu.
-
3
Kapsy na povrchu potřeme rozšlehaným žloutkem a posypeme sezamem. Urovnáme je na plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 35 minut.
-
4
Upečené kapsy rozkrojíme, posypeme nasekanou petrželkou a ihned podáváme.