Černé rizoto

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rýže loupaná
  • 400 g Kuřecí prsa
  • 200 g Zeleninová směs jarní - mražená
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 850 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Solamyl
  • 1 kávová lžička Koření grilovací
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Salát ledový
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 629 kcal
  • Sacharidy 88 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 345 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 83 g
  • Cholesterol 64 mg
  • Draslík 545 mg
  • Vláknina 11889.8 mg
  • Vitamín A 11889.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.2 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Propláchnutou rýži uvaříme doměkka a necháme stranou.

  • 2

    Omytá kuřecí prsa nakrájíme na kostičky, osolíme a okořeníme grilovacím kořením a pepřem. Smícháme je se solamylem a zprudka orestujeme na pánvi na oleji. Přilijeme lžíci vody a sójovou omáčku a provaříme.

  • 3

    V jiné nádobě mezitím podusíme se špetkou soli mraženou zeleninu doměkka.

  • 4

    K masu přimícháme vařenou rýži, podušenou zeleninu, promícháme a podáváme na listech ledového salátu.

Komentáře k receptu