Černé rizoto
Suroviny
- 400 g Rýže loupaná
- 400 g Kuřecí prsa
- 200 g Zeleninová směs jarní - mražená
- 50 ml Olej rostlinný
- 850 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Solamyl
- 1 kávová lžička Koření grilovací
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Salát ledový
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 629 kcal
- Sacharidy 88 g
- Tuky 16 g
- Sodík 345 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 83 g
- Cholesterol 64 mg
- Draslík 545 mg
- Vláknina 11889.8 mg
- Vitamín A 11889.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.2 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Propláchnutou rýži uvaříme doměkka a necháme stranou.
-
2
Omytá kuřecí prsa nakrájíme na kostičky, osolíme a okořeníme grilovacím kořením a pepřem. Smícháme je se solamylem a zprudka orestujeme na pánvi na oleji. Přilijeme lžíci vody a sójovou omáčku a provaříme.
-
3
V jiné nádobě mezitím podusíme se špetkou soli mraženou zeleninu doměkka.
-
4
K masu přimícháme vařenou rýži, podušenou zeleninu, promícháme a podáváme na listech ledového salátu.