Čočka v rajčatovém pyré

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 200 g Čočka jedlá
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 274 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 546 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 13.6 mg
  • Draslík 564.1 mg
  • Vláknina 26749.4 mg
  • Vitamín A 26749.4 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čočku propláchneme, namočíme do studené vody na 2 hodiny a potom v téže vodě uvaříme.

  • 2

    Oloupanou cibuli nadrobno nakrájíme a část osmahneme na oleji, Přidáme nasekaný česnek, krátce osmahneme, zalijeme vínem a chvíli povaříme. Přidáme rajčata, osolíme, opepříme a svaříme na pyré.

  • 3

    Zbylou cibuli osmahneme na oleji s trochou česneku, přidáme vařenou čočku, osolíme a prohřejeme. Nakonec vmícháme rajčatové pyré a nasekané bylinky.

  • 4

    Pokrm podáváme posypaný nastrouhaným parmezánem.

Komentáře k receptu