Čočka v rajčatovém pyré
Suroviny
- 200 g Čočka jedlá
- 100 g Sýr Parmezán
- 200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 100 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Bazalka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 274 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 7 g
- Sodík 546 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 13.6 mg
- Draslík 564.1 mg
- Vláknina 26749.4 mg
- Vitamín A 26749.4 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čočku propláchneme, namočíme do studené vody na 2 hodiny a potom v téže vodě uvaříme.
-
2
Oloupanou cibuli nadrobno nakrájíme a část osmahneme na oleji, Přidáme nasekaný česnek, krátce osmahneme, zalijeme vínem a chvíli povaříme. Přidáme rajčata, osolíme, opepříme a svaříme na pyré.
-
3
Zbylou cibuli osmahneme na oleji s trochou česneku, přidáme vařenou čočku, osolíme a prohřejeme. Nakonec vmícháme rajčatové pyré a nasekané bylinky.
-
4
Pokrm podáváme posypaný nastrouhaným parmezánem.