Rostbíf s avokádovým krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 700 g Brambory
  • 1 kávová lžička Rozmarýn sušený
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Avokádo
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 2 polévková lžíce Jogurt bílý
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 447 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 287 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 57.4 mg
  • Draslík 1406.9 mg
  • Vláknina 16767.3 mg
  • Vitamín A 16767.3 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.3 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a očištěné maso osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a worcesterem. Na pekáčku vymazaném olejem vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme asi 10 minut.

  • 2

    Potom přidáme omyté, neoloupané brambory, které několikrát nakrojíme a posypeme rozmarýnem. Společně dopékáme ještě 30 minut.

  • 3

    Oloupaná, na kostičky nakrájená rajčata vložíme k masu a pečeme.

  • 4

    Oloupaný česnek nasekáme, avokádo rozpůlíme, zbavíme pecky a dužinu vydlabeme. Pokapeme octem a spolu s rajčaty rozmačkáme na kaši. Dochutíme česnekem, solí, pepřem a smícháme s jogurtem.

  • 5

    Hotový rostbíf vyjmeme z pekáčku, nakrájíme na tenké plátky a přelijeme avokádovým krémem.

Komentáře k receptu