Rostbíf s avokádovým krémem
Suroviny
- 400 g Hovězí roštěnka níz. peč.
- 700 g Brambory
- 1 kávová lžička Rozmarýn sušený
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Rajčata
- 1 ks Avokádo
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 2 polévková lžíce Jogurt bílý
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
- 1 polévková lžíce Hořčice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 447 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 25 g
- Sodík 287 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 57.4 mg
- Draslík 1406.9 mg
- Vláknina 16767.3 mg
- Vitamín A 16767.3 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.3 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a očištěné maso osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a worcesterem. Na pekáčku vymazaném olejem vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme asi 10 minut.
-
2
Potom přidáme omyté, neoloupané brambory, které několikrát nakrojíme a posypeme rozmarýnem. Společně dopékáme ještě 30 minut.
-
3
Oloupaná, na kostičky nakrájená rajčata vložíme k masu a pečeme.
-
4
Oloupaný česnek nasekáme, avokádo rozpůlíme, zbavíme pecky a dužinu vydlabeme. Pokapeme octem a spolu s rajčaty rozmačkáme na kaši. Dochutíme česnekem, solí, pepřem a smícháme s jogurtem.
-
5
Hotový rostbíf vyjmeme z pekáčku, nakrájíme na tenké plátky a přelijeme avokádovým krémem.