Králičí paštika v římském hrnci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 1500 g Králičí maso
  • 50 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 613 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 579 mg
  • Bílkoviny 69 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 338.6 mg
  • Draslík 1163.9 mg
  • Vláknina 1581.8 mg
  • Vitamín A 1581.8 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Králičí maso bez hřbetu omyjeme a osušíme. Zbylé omyté maso vykostíme a spolu se slaninou, oloupanou, nakrájenou cibulí a česnekem umeleme. Přidáme vejce, tymián, osolíme, opepříme a dobře promícháme.

  • 2

    Římský hrnec namočíme vodou a vyložíme plátky slaniny. Na ně rozdělíme polovinu připravené masové směsi a na ni položíme na plátky nakrájený, vykostěný hřbet. Přikryjeme druhou polovinou směsí a obložíme zbylými plátky slaniny.

  • 3

    Hrnec přiklopíme a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pokrm pečeme asi 2 hodiny.

Komentáře k receptu