Vepřové závitky na kysaném zelí
Suroviny
- 500 g Vepřová kýta
- 750 g Zelí kysané
- 600 g Párky jemné
- 125 ml Hovězí vývar základní
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Majoránka
- 2 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.01 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 794 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 59 g
- Sodík 362 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 83.8 mg
- Draslík 890.6 mg
- Vláknina 9319 mg
- Vitamín A 9319 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 75.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a okořeníme mletou paprikou a majoránkou.
-
2
Na každý plátek dáme 1 lžíci kysaného zelí a na něj položíme 1/2 párku (nebo klobásy, čajovky apod.) Maso zavineme, ovážeme nití a znovu na povrchu okořeníme. V pekáči na rozehřátém oleji opečeme závitky po všech stranách, vyjmeme je a necháme na teplém místě.
-
3
Ve výpeku podusíme oloupanou, na dílky nakrájenou cibuli. Zbylé párky nakrájíme na kolečka, přidáme k cibuli a krátce opečeme. Přidáme zelí, bobkový list a vše dusíme asi 2 minuty. Vložíme závitky, podlijeme vývarem a pekáč přikryjeme. Dusíme ve středně vyhřáté troubě 45-50 minut.
-
4
Závitky podáváme na kysaném zelí.