Králík na zelenině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 472 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 58 g
- Sodík 819 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 125.3 mg
- Draslík 1322.3 mg
- Vláknina 20203.8 mg
- Vitamín A 20203.8 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěného a omytého králíka naporcujeme a protkneme částí slaniny nakrájené na proužky.
-
2
Zbylou slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme v pekáči, vložíme porce králíka a opečeme je ze všech stran. Osolíme, přidáme očištěnou, nakrájenou kořenovou zeleninu (celer, mrkev, petržel), oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a okořeníme bobkovým listem a pepřem. Podlijeme vývarem, přidáme lžičku octa a pod pokličkou pečeme ve vyhřáté troubě doměkka. Během pečení podle potřeby podléváme vývarem.
-
3
Maso upravíme na talíře a na každou porci navršíme zeleninu.