Králík na zelenině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1200 g Králičí maso
  • 100 g Slanina vepřová
  • 50 g Petržel kořen
  • 70 g Celer bulvový
  • 100 g Mrkev kořen
  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 472 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 58 g
  • Sodík 819 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 125.3 mg
  • Draslík 1322.3 mg
  • Vláknina 20203.8 mg
  • Vitamín A 20203.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného a omytého králíka naporcujeme a protkneme částí slaniny nakrájené na proužky.

  • 2

    Zbylou slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme v pekáči, vložíme porce králíka a opečeme je ze všech stran. Osolíme, přidáme očištěnou, nakrájenou kořenovou zeleninu (celer, mrkev, petržel), oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a okořeníme bobkovým listem a pepřem. Podlijeme vývarem, přidáme lžičku octa a pod pokličkou pečeme ve vyhřáté troubě doměkka. Během pečení podle potřeby podléváme vývarem.

  • 3

    Maso upravíme na talíře a na každou porci navršíme zeleninu.

Komentáře k receptu