Závitky z hovězího masa s párky a červeným vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 348 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 21 g
- Sodík 171 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 109.2 mg
- Draslík 446.8 mg
- Vláknina 1040.8 mg
- Vitamín A 1040.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve připravíme náplň: Na jemno nakrájenou cibulku zpěníme na kostičkách slaniny, přidáme strouhanku a osmažíme. Vmícháme párky nakrájené na kolečka, nasekanou pažitku a nakonec směs zahustíme vejcem. Necháme vychladnout.
-
2
Mezitím naklepeme a osolíme plátky hovězího masa. Na každý plátek dáme připravenou směs, svineme a převážeme nití.
-
3
Opečeme na rozpáleném tuku, podlijeme horkou vodou a za občasného podlití dusíme do měkka.
-
4
Hotové závitky vyjmeme, šťávu vysmahneme, zaprášíme moukou, znova vysmahneme a podlijeme. Povaříme, přisolíme a přidáme špetku zázvoru. Nakonec omáčku dochutíme červeným vínem.