Bramborová buchta s ořechy
Suroviny
- 250 g Brambory
- 250 g Ořechy pekanové
- 250 g Ořechy Kešu
- 150 g Žampiony čerstvé
- 150 g Sýr Eidam cihla 45%
- 50 g Sýr Parmezán
- 1 kávová lžička Kmín římský
- 1 kávová lžička Koriandr mletý
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
- 4 ks Vejce slepičí
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1186 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 101 g
- Sodík 882 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 299.2 mg
- Draslík 1300 mg
- Vláknina 22955.2 mg
- Vitamín A 22955.2 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.7 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory očistíme, omyjeme a pokrájené vložíme do hrnce. Zalijeme vodou a vaříme 20 minut. Scedíme, překlopíme do mísy a rozšťoucháme.
-
2
Ořechy posekáme, česnek prolisujeme, cibuli nakrájíme na kostičky a žampióny na plátky. Vše spolu promícháme a restujeme na másle asi 5 minut. Okořeníme římským kmínem, koriandrem a přidáme posekané bylinky.
-
3
Přimícháme brambory, nastrouhané sýry a rozšlehaná vejce. Nezapomeneme osolit a opeřit.
-
4
Těsto vložíme do vymazané formy a pečeme při vyšší teplotě 60 minut.
-
5
Buchtu nakrájíme na porce a podáváme nejlépe s rajčatovou omáčkou.