Kuřecí játra v leču
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 261 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 13 g
- Sodík 289 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 431.3 mg
- Draslík 693.5 mg
- Vláknina 3703 mg
- Vitamín A 3703 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 101.3 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěná, na nudličky nakrájená játra orestujeme v pánvi na oleji a vyjmeme. Ve výpeku zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, postupně přidáme očištěné, nakrájené papriky a oloupaná, pokrájená rajčata. Podle chuti osolíme, přisypeme kari koření a dusíme do měkka.
-
2
K měkké zelenině přidáme orestovaná kuřecí játra, vše promícháme.
-
3
Podáváme s vařenými bramborami nebo s čerstvým chlebem.