Kuřecí játra v leču

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Játra kuřecí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kari koření
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 4 ks Rajčata
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 261 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 289 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 431.3 mg
  • Draslík 693.5 mg
  • Vláknina 3703 mg
  • Vitamín A 3703 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 101.3 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěná, na nudličky nakrájená játra orestujeme v pánvi na oleji a vyjmeme. Ve výpeku zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, postupně přidáme očištěné, nakrájené papriky a oloupaná, pokrájená rajčata. Podle chuti osolíme, přisypeme kari koření a dusíme do měkka.

  • 2

    K měkké zelenině přidáme orestovaná kuřecí játra, vše promícháme.

  • 3

    Podáváme s vařenými bramborami nebo s čerstvým chlebem.

Komentáře k receptu