Vinná kari omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 ml Hovězí vývar základní
  • 125 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Jablka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 109 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 144 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 141.2 mg
  • Vláknina 3052.4 mg
  • Vitamín A 3052.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a oloupané, na kousky nakrájené jablko, zbavené jádřince vložíme spolu s máslem do kastrolu a pod pokličkou zvolna dusíme asi 7 minut.

  • 2

    Zaprášíme hladkou moukou a kari kořením, zamícháme a podlijeme vývarem a vínem.

  • 3

    Omáčku rozšleháme metlou, osolíme a opepříme. Pod pokličkou povaříme 5-10 minut.

Komentáře k receptu