Dušené pikantní hovězí s divokými houbami
Suroviny
- 400 g Hovězí roštěnka vys. peč.
- 150 g Houby čerstvé
- 50 g Pancetta
- 200 g Cibule sterilovaná
- 150 ml Víno červené
- 400 ml Hovězí vývar základní
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Bobkový list
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
- 0.16 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 398 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 107 g
- Sodík 655 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 7235 mg
- Draslík 361 mg
- Vláknina 6231.5 mg
- Vitamín A 6231.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na kostky 2x2 cm dáme do mísy a poprášíme moukou.
-
2
V hrnci opečeme na oleji maso 2-3 minuty dohněda, poté vyndáme a nasypeme malé cibulky a pancettu, dusíme 5 minut, občas promícháme.
-
3
Do hrnce přidáme houby a česnek nasekané nahrubo a mrkev nakrájenou na malé kostičky. Dusíme 5 minut, přilijeme víno a necháme provařit.
-
4
Maso vrátíme do hrnce, přidáme protlak, promícháme a přilijeme vývar.
-
5
Přidáme bobkový list a rozmarýn, přiklopíme a pečeme v troubě vyhřáté na 200°C 20 minut. Poté sundáme pokličku a necháme v troubě ještě 5 minut.
-
6
Osolíme, opepříme a podáváme.