Indická salátová zálivka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 38 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 1 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 0.3 mg
- Draslík 120.3 mg
- Vláknina 2785 mg
- Vitamín A 2785 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Olej zahřejeme na pánvi, přidáme oloupanou, jemně nasekanou cibuli a zvolna ji na mírném ohni dusíme.
-
2
Podušenou cibuli zasypeme kari kořením, přilijeme trochu oleje, citronovou šťávu, opepříme a nakonec přidáme utřený česnek. Vše dobře promícháme.
-
3
Zálivka je vhodná k rýžovým nebo k vaječným salátům.