Bylinkové žampiony v pivním těstíčku
Suroviny
- 120 g Solamyl
- 30 g Máslo čerstvé
- 130 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 250 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 28 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl mořská
- 16 ks Žampiony čerstvé
- 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 667 kcal
- Sacharidy 86 g
- Tuky 23 g
- Sodík 640 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 254.3 mg
- Draslík 3282.7 mg
- Vláknina 22823.2 mg
- Vitamín A 22823.2 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.1 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žampiony očistíme, opláchneme a necháme okapat na papírové utěrce. Potom nožky odkrojíme a hlavičky pokapeme citronovou šťávou.
-
2
Oloupaný česnek prolisujeme, bylinky najemno nasekáme a spolu s česnekem a kořením dusíme asi 4 minuty na másle. Směsí naplníme připravené hlavičky žampionů.
-
3
Příprava těstíčka: Z mouky, solamylu, špetky soli, žloutků a piva rozšleháme těstíčko a vmícháme do něj pevný sníh ušlehaný z bílků.
-
4
Naplněné houbové hlavičky obalíme v těstíčku a usmažíme v pánvi na rozehřátém oleji po obou stranách.