Bylinkové žampiony v pivním těstíčku

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Solamyl
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 130 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 28 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl mořská
  • 16 ks Žampiony čerstvé
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 667 kcal
  • Sacharidy 86 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 640 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 254.3 mg
  • Draslík 3282.7 mg
  • Vláknina 22823.2 mg
  • Vitamín A 22823.2 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.1 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žampiony očistíme, opláchneme a necháme okapat na papírové utěrce. Potom nožky odkrojíme a hlavičky pokapeme citronovou šťávou.

  • 2

    Oloupaný česnek prolisujeme, bylinky najemno nasekáme a spolu s česnekem a kořením dusíme asi 4 minuty na másle. Směsí naplníme připravené hlavičky žampionů.

  • 3

    Příprava těstíčka: Z mouky, solamylu, špetky soli, žloutků a piva rozšleháme těstíčko a vmícháme do něj pevný sníh ušlehaný z bílků.

  • 4

    Naplněné houbové hlavičky obalíme v těstíčku a usmažíme v pánvi na rozehřátém oleji po obou stranách.

Komentáře k receptu