Hovězí se šalvějí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 429 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 32 g
- Sodík 279 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 101 mg
- Draslík 126.7 mg
- Vláknina 1495.3 mg
- Vitamín A 1495.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a mírně naklepeme. Plátky urovnáme do kastrolu na olej, posypeme je oloupaným, nasekaným česnekem a nasekanou petrželkou a na každý plátek položíme polovinu omytého rajčete a 2 lístky šalvěje. Pokapeme olejem a zvolna dusíme asi 2 hodiny. Během dušení maso podle potřeby podléváme vodou a rajčata trochu přimáčkneme, aby pustila šťávu.