Fazolová polévka s uzeným masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 666 kcal
- Sacharidy 78 g
- Tuky 21 g
- Sodík 2154 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 78 g
- Cholesterol 58.8 mg
- Draslík 2769.2 mg
- Vláknina 39205 mg
- Vitamín A 39205 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytý uzený bok uvaříme doměkka.
-
2
Den předem namočené fazole necháme přejít varem ve vodě, ve které se namáčely. Potom vodu slijeme a fazole dáme vařit do vývaru z uzeného bůčku. Uvařený bok vyjmeme a přikryjeme pokličkou.
-
3
K fazolím přidáme oloupanou, nakrájenou cibuli, oba druhy papriky a vaříme doměkka. Přidáme bůček nakrájený na kostičky a vše ještě chvíli povaříme. Nakonec polévku ozdobíme nasekanou petrželkou.