Panforte

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 80 g Mandle
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 100 g Med včelí
  • 80 g Ořechy lískové
  • 100 g Cukr krupice
  • 80 g Mouka polohrubá
  • 100 g Kandovaná pomerančová kůra
  • 80 g Kandovaná citronová kůra
  • 2 kávová lžička Skořice mletá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 134 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 9 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 1.2 mg
  • Draslík 62.8 mg
  • Vláknina 2552.2 mg
  • Vitamín A 2552.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve na suché pánvi zprudka opražíme mandle a oříšky. Poté je nasekáme nahrubo. Promícháme s moukou, špetkou skořice a kandovanou citronovou a pomerančovou kůrou nakrájenou na kousky.

  • 2

    Troubu předehřejeme na 180C.

  • 3

    V hrci zahřejeme na mírném ohni med, cukr a 5lžic vody. Zvolna mícháme dokud nezískáme sirup. Hotový sirup přilijeme za stálého míchání k ořechové směsi. Těsto nalijeme do vymazané koláčové formy a pečeme 30minut. Hotové panforte necháme vychladnout ve formě.

  • 4

    Servírujeme nakrájené na malé kousky, posypané moučkovým cukrem a skořicí.

Komentáře k receptu