Thajské rybí kari

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 230 g Treska aljašská
  • 125 ml Mléko kokosové
  • 125 ml Vývar rybí
  • 2 kávová lžička Citronela
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Garnátová pasta
  • 1 kávová lžička Zázvor celý
  • 0.25 kávová lžička Kmín drcený
  • 0.5 kávová lžička Koriandr mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Šalotka
  • 1 ks Lilek
  • 5 ks Chilli paprička
  • 2 ks Koriandr celý
  • 2 ks Kafirové listy
  • 1 ks Kafirové listy
  • 15 ks Bazalka
  • 1 ks Kopr čerstvý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 hrnek Rýže dušená
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Omáčka rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 298 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 671 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 21.5 mg
  • Draslík 1709.7 mg
  • Vláknina 10801.4 mg
  • Vitamín A 10801.4 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 147.9 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na hluboké pánvi nebo ve woku rozehřejeme olej, přidáme česnek a na středně silném ohni dozlatova opečeme. Přidáme zelenou kari pastu, kterou připravíme rozmixováním všech surovin a přidáním trochy vody dle potřeby nebo můžeme kari pastu koupit již hotovou. Vše krátce opečeme, přidáme lilek a za stálého míchání opékáme, dokud nezměkne, asi 4-5 minut. Přidáme kokosové mléko, přivedeme k varu a mícháme, dokud mléko nezhoustne a mírně se nesrazí. Vmícháme thajskou rybí omáčku a cukr.

  • 2

    Na pánev nebo do woku přidáme rybu, kterou jsme si nakrájeli na kousky, rybí vývar a za občasného míchání ještě pokrm dusíme 3-4 minuty, než začne rybí maso měknout. Přidáme nakrájený list makrutu (mauricijská papeda), bazalku a povaříme ještě minutu.

  • 3

    Rozdělíme na talíře, ozdobíme snítkou čerstvého kopru a servírujeme s vařenou rýží nebo s tenkými nudlemi.

Komentáře k receptu