Pikantní rybí polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Treska aljašská
  • 400 g Rajčata
  • 200 g Paprika sterilovaná
  • 600 ml Vývar rybí
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 ks Cibule
  • 24 ks Krevety tygří - loupané
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 4 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2926 kcal
  • Sacharidy 126 g
  • Tuky 85 g
  • Sodík 3828 mg
  • Bílkoviny 935 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 4224.7 mg
  • Draslík 610.6 mg
  • Vláknina 3190.8 mg
  • Vitamín A 3190.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.2 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krevety zbavte krunýře, ocas nechte. Krunýře přidejte k rybímu vývaru a vařte 10 minut, poté vyjměte a dejte stranou.

  • 2

    V hrnci osmažte na rozehřátém oleji cibuli, papriku a chilli. Přilijte víno a vařte 3 minuty, přidejte rybí vývar, rozkrájená rajčata a sůl.

  • 3

    Zvolna vařte 20 minut.

  • 4

    Přidejte krevety a ryby, zamíchejte a vařte 6 minut.

  • 5

    Nasypte petržel, dochuťte a podávejte.

Komentáře k receptu