Omeleta s krabím masem
Suroviny
- 230 g Krabí maso mražené
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Zázvor celý
- 2 kávová lžička Omáčka rybí
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Chilli paprička
- 3 ks Cibulka jarní
- 1 ks Cibulka jarní
- 1 špetka Pepř cayenský
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Pažitka
- 0.01 polévková lžíce Olej rostlinný
- 4 polévková lžíce Mléko kokosové
- 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 2 polévková lžíce Limetková šťáva
- 2 polévková lžíce Kafirové listy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 149 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 6 g
- Sodík 845 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 185.4 mg
- Draslík 174.8 mg
- Vláknina 1480.2 mg
- Vitamín A 1480.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi si rozehřejeme 1 lžíci rostlinného oleje, na kterém 0.5 minuty opékáme 1 chilli papričku, zázvor a česnek. Přidáme limetkové listy a šťávu, rybí omáčku, cukr a zvolna vaříme 3-4 minuty. Potom přidáme směs z krabího masa s koriandrem, jarní cibulkou, pažitkou a cyenským pepřem. Vše důkladně promícháme a odstavíme.
-
2
Na jiné pánvi si rozehřejeme zbývající 1 lžíci oleje na střední teplotu a vlijeme vejce, rozšlehaná se solí a kokosovým mlékem. Když vejce začnou tuhnout, uvolníme okraje, aby se pod ztuhlá vejce dostala ta syrová, a když je omeleta téměř hotová, naneseme na její střed směs s krabím masem a ještě 1-2 minuty necháváme prohřát. Pak omeletu vyjmeme, zabalíme, necháme vychladnout a na 2-3 hodiny nebo přes noc vložíme do ledničky.
-
3
Omeletu nakrájíme, obložíme červenými chilli papričkami, proužky jarní cibulky a můžeme servírovat.