Jelení kýta marinovaná

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 220 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1200 g Jelení maso
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 500 ml Ocet jablečný
  • 200 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Rozmarýn sušený
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 3 ks Hřebíček
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 578 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 502 mg
  • Bílkoviny 71 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 279 mg
  • Draslík 1248.9 mg
  • Vláknina 4359.6 mg
  • Vitamín A 4359.6 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si větší sáček, do kterého vložíme jelení kýtu, celer nakrájený na kostky, ocet, česnek, hřebíček, skořici, rozmarýn, sůl, celý pepř a sáček uzavřeme. Takto připravené maso necháme přes noc marinovat na chladném místě.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme nasekanou cibuli a zeleninu z marinády.

  • 3

    Následně přidáme maso, osolíme, opepříme a necháme dozlatova osmahnout. Poté zalijeme vývarem a necháme dusit přibližně 2-3 hodiny.

Komentáře k receptu