Jelení kýta marinovaná
Suroviny
- 1200 g Jelení maso
- 80 g Máslo čerstvé
- 500 ml Ocet jablečný
- 200 ml Hovězí vývar základní
- 1 kávová lžička Rozmarýn sušený
- 1 kávová lžička Pepř černý celý
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 2 ks Celer řapíkatý
- 3 ks Hřebíček
- 3 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 578 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 24 g
- Sodík 502 mg
- Bílkoviny 71 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 279 mg
- Draslík 1248.9 mg
- Vláknina 4359.6 mg
- Vitamín A 4359.6 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 33.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si větší sáček, do kterého vložíme jelení kýtu, celer nakrájený na kostky, ocet, česnek, hřebíček, skořici, rozmarýn, sůl, celý pepř a sáček uzavřeme. Takto připravené maso necháme přes noc marinovat na chladném místě.
-
2
Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme nasekanou cibuli a zeleninu z marinády.
-
3
Následně přidáme maso, osolíme, opepříme a necháme dozlatova osmahnout. Poté zalijeme vývarem a necháme dusit přibližně 2-3 hodiny.